Verslag eendjes 1ste dag Limburg Cup te Bree (11 januari 2015).

Met 16 eendjes stonden we in eigen bad startklaar voor de openingswedstrijd van 2015.

De eerstejaars ietwat zenuwachtig (eerste officiële wedstrijd), de anderen wat rustiger en iets beter voorbereid.

 

50 m schoolslag

Onze 9 jarigen hebben prima gezwommen. Jelle, Dries en Mats deden het voortreffelijk, alhoewel de start voor de twee eerstgenoemden beter kan. Lander gaat in de toekomst op zijn favoriete slag zeker enkele plaatsen moeten opschuiven.

De meisjes (9 jarigen) van hun kant, met Maite en Bryanne op kop deden het goed met plaats 1 en 2. Proficiat. Sara en Leen misten net het podium…. Jammer. Yinthe en Diethe zwommen mooi en verzorgd en mikken volgende keer op een betere plaats.

Met Roos en Hanne zaten we technisch goed, zij toonden dit met goede tijdsverbeteringen. Maya en Amber kunnen nog een tikkeltje beter op de schoolslag ,we kijken ernaar uit …. !!!! Lotte dook onder haar 1’, dat wordt allen maar beter (goed gezwommen meisje). Zoe bleek niet goed gestart en dat vertaalde zich in een minder goede tijd (komt volgende keer goed!).

 

100 m Vrije slag

Dries liet zich op dit zwemnummer op zijn best zien met een goede race en een uitstekende tijd als nieuwkomer. (de 2 lepels honing hebben hun werk gedaan, met dank aan papa) Mats en Jelle hebben er een goede wedstrijd op zitten. Goed gewerkt jongens. Lander had pech bij het keerpunt (ademhalingsproblemen) zodat plaats en tijd verloren gingen (volgende keer maak je dat weer goed Lander).

Maite zwom zeer gemotiveerd met een uitstekende 1.34.34 en een verdiende 1ste plaats. Leen en Bryanne zwommen voor wat ze waard waren en daar waren we zeer blij om (goed juffertjes).

Sara is goed bezig met een goede tijd als resultaat. Yinthe had pech bij het keerpunt, wat ze eigenlijk goed kan ging die dag volledig de mist in maar……. dat komt allemaal goed Yinthe. Diethe gaat volgende keer onder de 2’ duiken (zeker weten !!!).

Roos zwom van 1.35.06 naar 1.24.84 dat belooft voor de toekomst. Ook Hanne zwom zich in de kijker met een goede 1.30.05 (- 5”).

Amber met veel overgave en Maya met goede tijden op naar een volgende wedstrijd. Zoe en Lotte hebben meer dan hun best gedaan (goed gezwommen meisjes).

 

Iedereen mag fier terugblikken op zijn prestaties:

Goud voor Maite (2x) en Dries.

Zilver voor Jelle, Bryanne en Roos.

Brons voor Dries, Roos, Mats en Leen.

 

PS. Bedankt aan Ilse en Heidi voor de welgekome hulp.

Hasselt wenkt.

Een tevreden trainer. DMB Ok