Verslag 200m van Hasselt

Op zondag 30/11 namen de DMB-eendjes en de A-selectie deel aan de 200m wedstrijd in Hasselt. Het was een marathon-dag , met start om 07.30hr en einde tegen 19.00hr. Vele clubs en dus vele deelnemers voor deze 200m-klassieker .

De meeste van onze DMB-eendjes hadden nog geen 200/400m tijd achter hun naam. Deze wedstrijd is dan ook vooral een kennismaking met deze afstand, en zo’n wedstrijd leren indelen. Onze jongste competitie-groep doet het goed maar ze kunnen vandaag geen podiumplaats nemen.

De A-selectie heeft natuurlijk al wat meer ervaring! Op de 200VL namen we al dadelijk een pak medailles: Bieke (benjamins meisjes) al meteen brons (met besttijd), Indra (Miniemen meisjes) pakt knap goud , Robbe (benjamins jongens) behaalt zilver (ook besttijd) en Stephane pakt ook zilver bij de juniores Heren. Op de 200WS neemt Merle (benjamins meisjes) dan brons . Sien en Marie-Lien pakken respectievelijk de 2de en 3de plek bij de miniemen , beiden in een besttijd. Meer nog: Sien zwemt met 2’29’99 een nieuw DMB-clubrecord bij de 13/14-jarige dames. Op de 200WS heren behalen Sander en Stef (besttijd) ook goud en zilver bij de miniemen. Persoonlijke besttijden op deze afstand werden gezwommen door Anisha, Ruben en Yordi.

Op de 200VR zwemmen alle DMB-deelnemers een besttijd ! Het podium wordt echter gehaald door Stef (zilver) die met zijn besttijd van 2’04’27 ook een straf DMB-clubrecord bij de miniemen heren neerzet. Op naar de 200SS : Merle scoort de 3de plaats (besttijd) bij de benjamins. Britt scoort de 1ste plaats bij de miniemen. Tim neemt op zijn beurt brons bij de 15/16 jarigen, terwijl Leander een verdienstelijke 5de plaatse behaalt. Maar de strafste prestatie van de hele dag zet Sander neer , hij verbetert namelijk het Belgische Jeugdrecord 13 jarigen met zijn tijd van 2’30’09 ! Wederom proficiat Sander. Dan de 200R: Miniemen dames : Marie-Lien (1ste) en Sien (2de met besttijd) weeral sterk op het einde van een zware dag. Bij de Benjamins heren zet Robbe een sterke 2’37’56 neer , goed voor zilver en ook een DMB-clubrecord Benjamins voor hem.

Als afsluiter dan nog de aflossingsnummers : 4x50VR Dames Indra, Britt , Romi en Marie-Lien verbeteren het provincaal record Limburg (Miniemen+algemeen) en brengen dit naar 1’55’64.        De 4x50VR Heren levert voor Stef, Wout, Tim en Stephane zilver op in een zeer knappe 1’43’63. Ze kloppen in deze race SHARK en BEST.

DMB maakte een goede beurt in Hasselt . Ook onze zwemmers die deze keer geen podium haalden, scoorden tal van besttijden . Op naar de Xmas-Balls op de 21ste dec in Bree.

JV