Verslag lange afstand 400 m Vrije slag eendjes te Hasselt.

----------------------------------------------------------------------------

Onze “meerkoetzwemmertjes” hebben bijzonder knap hun best gedaan op deze niet alledaagse wedstrijd. Ze kunnen niet enkel goed zwemmen, ook banen tellen (16) is belangrijk.

Bij de 9 jarigen heeft Dries gedaan wat van hem verwacht werd nl. doorzwemmen, zwemstijl verzorgen en niet pauzeren onderweg. Beloond met een zilveren plak en een goede tijd heeft hij zijn trainer aangenaam verrast.

De meisjes (9 j.) deden het nog ietsje beter: Maite zwom iedereen op ruime afstand, lag perfect in balans en eindigde met een uitstekende tijd. Provinciaal Kampioen op 400 m vrije slag is een verdiende beloning. Leen was goed op dreef en we weten dat ze het lang kan volhouden. De stijl was mooi, het tempo goed en de beloning op zijn plaats nl. zilver op het provinciaal kampioenschap.

Proficiat voor deze drie medaille winnaars Dries, Maite en Leen.

Voor onze 10j meisjes was de concurrentie wat feller, maar ook zij hebben zich getoond. Roos startte voorzichtig, dreef het tempo per baan naar omhoog om met een laatste snelle 100 m een goede tijd neer te zetten. Prima Roos.

Hanne daarentegen trok direct ten aanval, bleef tot aan 250 m iedereen verbazen, maar toen kwam er een vuiltje in de benzineleiding waardoor het even stokte…..maar met Roos samen bijna 2 ‘ van hun tijden verscherpt…. hallo !!!

Amber sloot af met goed zwemmen, baantjes gelijkmatig verdeeld, goed onderhouden tempo (wringt zich nog wat teveel door het water) maar zette een toch meer dan behoorlijke 400 m neer. De trainer is ook fier op de goede prestaties van Roos, Hanne en Amber.

Degene die op vakantie waren, mogen nu boven water komen en in Lommel laten zien hoe het met de Paashaas conditie is gesteld. Tot ….. volgende week.

WDM