Verslag eendjes 3e dag Limburg Cup 2015 te Genk.

Afgezakt naar Genk met een 14 tal zwemmertjes en een dubbel secretariaat (!!!) om te zien hoe (voor sommigen) het grote zwembad eruit zag, en hoe we de overkant konden bereiken zonder al teveel problemen.

 

50 m vlinderslag

Uitgenomen zijn startduik (waarover na te denken valt!!!), maakte Dries al direct indruk door zijn snel en technisch mooi zwemmen in deze moeilijke zwemdiscipline. Blijkbaar was het bad nog niet lang (groot) genoeg voor hem. Een uitstekende tijd en alweer nr. Uno. Bij de meisjes waren Sara, Leen, Amber en Zoë aan de beurt. Sara bleef ‘cool’ overeind en overtuigde dat vlinder haar favoriete slag is, met een eveneens best resultaat. Proficiat voor beide zwemmertjes. Voor Leen, Amber en Zoë liep het vlot tot 20 m van de overkant. Daar kregen onze 3 eendjes een laagje olie op de vleugels en werden jammer genoeg uitgesloten omdat de vleugeltjes (armen) niet hoog genoeg uit het water kwamen. Bij Leen en Amber zat er na de uitsluiting nog wat extra vocht in de oogjes, maar na hun goede prestatie op de 100 m vrij was alles snel vergeten.

Roos zwom als de beste; snelle start met goed arm- en beenwerk plus een supertijd en zeer ‘close’ bij plaats 1. Hanne zwom weer naar haar vertrouwde 4e plaats maar verbeterde toch weer haar tijd. Maya zonder veel problemen naar de overkant, en voor de niet ingeschreven DMB zwemmertjes nog veel oefenen om bij een volgende gelegenheid ook eens te kunnen deelnemen aan deze moeilijke proef.

100 m vrije slag

Hier was iedereen present met als opener een haperend keerpunt van Dries zodat er enkele seconden verloren gingen…wel keihard gezwommen Dries. Mats kneep er weer enkele sec. af en nadert binnenkort de tijd die we van hem verwachten. Jelle kwam voor de dag met een matige tijd. Volgende keer gaat hij wat aandachtiger zijn op de trainingen en komt dat weer goed.

Lander (-10’’) maakt goede vorderingen met vrije slag, maar ook hij moet blijven werken op de andere zwemstijlen. Yinthe, Lotte en Diethe zwommen voor wat ze waard waren en dat resulteerde in vele sec. tijdswinst. Flink ook voor deze meisjes. Leen en Bryanne eindigden precies in dezelfde tijd 1.45.18 maar de kamprechter gaf de bronzen medaille aan Leen. Eigenlijk had Bryanne er ook een moeten krijgen maar…. gelukkig bleef ze in het DMB kamp.

Sara had haar beste krachten gegeven op de vlinder en Roos, Hanne, Zoë en Maya zwommen hun wedstrijd keurig uit. Tenslotte demonstreerde Amber in de eindspurt hoe het moet in de laatste 15 m door Hanne nipt van een medaille te houden en te eindigen met een zeer mooie 1.29.34.

We hebben het zwembad van Genk ingezwommen, volgende keer op 6 april komen we terug en gaan we er opnieuw tegenaan.

Al met al was het een zeer succesvolle dag met medailles en vele besttijden van onze zwemmertjes.

Tot weer….. in die grote zwembak.

WDM