Verslag eendjes B-Circuit te Bree op 22 februari 2015

 

Normaal nemen onze eendjes niet deel aan de B wedstrijden, maar omdat het een thuiswedstrijd was mochten we natuurlijk niet ontbreken.

 

Uitgezonderd een paar speciale starten (bodemonderzoek) van onze jonge vrienden Maite, Dries en Jelle hebben we het er goed vanaf gebracht.

Op de 100 m vrije slag was Dries weeral goed bij de zaak met een gouden plak en een goede tijdsverbetering. Mats zwom naar plaats 5 op dit nummer en dook met 6“ onder zijn vorige tijd. Jelle ‘pitste’ er ook meerdere seconden vanaf en eindigde op plaats 6. De ‘boys’ hebben goed hun best gedaan en een pluim verdiend. Maite kwam weer scherp voor de dag met 2 x 1ste en met uitstekende tijden. Proficiat Maite. Bryanne eindigde op een verdiende 4de plek en Leen, Sara en Diethe hadden mooi gezwommen naar plaats 5, 6 en 8. Goed meisjes.

Bij onze 10 jarigen zwom Hanne naar haar vertrouwde 4 pl. Maar…. 4 sec winst tov vorige keer. Ook Lotte verbeterde haar tijd met dezelfde tijdswinst. Maya daarentegen voelde zich niet lekker en dan wordt het lastig om goed te presteren. Toch fijn Maya dat je weer bij ons was.

Op de 50 m schoolslag ging het bij sommigen wat minder, maar volgens de trainer keken ze bij de start meer naar de bodem (wat is daar te zien !!!) dan naar het keerpunt. Als Jelle, Maite en Dries dat overwonnen hebben, zijn we volgende meeting 3 meter verder. Mats verbeterde weer zijn tijd terwijl Dries wat bleef hangen om de gekende reden,maar… Jelle verraste ons toch met dik verdiend zilver. Proficiat mannen.

Maite zeer goed op dit nummer, was goed op dreef en ook met Bryanne haar bronzen medaille waren we aangenaam verrast. Leen, Sara en Diethe zwommen mooi en volgende keer zwemmen jullie weer een plaatsje naar boven.

Hoera, Hanne is weg van die vervelende plaats 4, met als beloning brons op haar favoriete zwemslag. Lotte zwom verdienstelijk naar plaats 5 en Maya perste… maar het citroentje was leeg.

Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven, en het was fijn om er naar te kijken hoe goed jullie kunnen zwemmen.

Tot zondag 15 maart in het groot zwembad van Genk en breng je “vlinder” mee!!!

WDM